Het gebitsimplantaat: het verschil tussen een los en vast kunstgebit

Kunstgebit op implantaten

Tandprothetische Praktijk van Beek Lisse is hét adres voor uw kunstgebit op implantaten. Met de meer dan 30 jaar persoonlijke ervaring van Tandprotheticus Rik van Beek is de praktijk vertrouwd met alle gangbare implantaatsystemen. U bent er in deskundige handen, of het nu gaat om uw eerste implantaatprothese of uw vervangende implantaatprothese. Naarmate iemand langer zonder eigen tanden en kiezen is zullen de kaken steeds lager slinken. Met name de onderkaak is hieraan onderhevig en vaak zit de onderprothese hierdoor los. Om een nieuwe prothese meer houvast te bieden kunnen implantaten worden geplaatst. Een verder slinken van de kaak wordt hiermee ook tegengegaan.


Een implantaat is een kunstwortel gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan het bot snel zal vastgroeien. Doorgaans worden er in de onderkaak twee implantaten geplaatst, een behandeling die ongeveer 45 minuten duurt. Op het geplaatste implantaat wordt na de ingroeiperiode het drukknopje geplaatst waar de prothese op wordt vastgeklikt. Een andere, veel gebruikte methode is dat er tussen twee implantaten een staafje wordt geplaatst waar een klemmetje in het kunstgebit overheen schuift.


Meer weten over de mogelijkheden van implantaten? Neem dan contact op met Tandprothetische Praktijk H. M. van Beek Lisse. Wij voorzien u van alle nodige informatie en kunnen u doorverwijzen naar de implantoloog. De eigen bijdrage van een implantaatprothese is 8%, 10% tot 17% per kaak. Bij aflevering van een implantaatprothese ontvangt u bij ons gratis een uitgebreid verzorgingspakket. Kijkt u ook eens naar de voorlichtingsfilm over gebitsimplantaten, gemaakt door de gerenommeerde Zwitserse implantaatfabrikant Straumann. Tandprothetische Praktijk H. M. van Beek Lisse demonstreert er het technisch prothetische deel.

 

Voorlichtingsfilm gebitsimplantaten: